Martha Stewart

 I helgen har jag gjort följande:

Janssons frestelse (kanske världens näst godaste, min mamma gör den godaste)
Köttbullar (kanske världens näst godaste, min elaka styvmor gör de godaste)
Lussebullar (jag hittade ingen jäst, så jag köpte en brödmix, la till ricotta, smör, socker och saffran, aldrig har väl fått en deg att jäsa så enkelt) 
Pepparkakshus (det brukar kännas som vår starkaste familjetradition att jag varje år ska stå med andra gradens brännskador i köket och skrika att Christophe måste ta ungar DÄRIFRÅN)
Rågbröd (shake n’ bake från IKEA, mycket gott, alla ytlänningar blir mäkta imponerade)

Vi serverade också fullkornspepparkakor med gorgonzola och fikonmarmelad, lax med gravlaxsås, knäckebröd, franska korvar (en var gjord på åsna, mycket god), franska ostar, godis och glögg. 

Vi hade nämligen glögg/julkalas i går och hade bjudit in ett trettiotal nya bekantskaper hem till oss. Alla tackade ja.

Sedan började det att snöa. 

Folk blir hysteriska av snö.  Den hysterin verkar öka i styrka ju längre söderut man kommer (redan i Stockholm är det ganska skrattretande, ni kan bara tänka er hur det är i Florens). Med andra ord började återbuden ramla in redan på morgonen. Den ena efter den andra var insnöad i sin villa, hade bestämt sig för att fly söderut/norrut, osv.

Av de trettiotal jag hade lagat mat åt kom fem vuxna och fem barn. 

I kväll ska vi äta Janssons frestelse till middag. Och köttbullar. 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.