A Long and Winding Road

Jag skriver vidare. Ser på Pirats hemsida att omslaget har lagts ut nu, tillsammans med en (preliminär) presentationstext. Och ett utgivningsdatum (12 oktober).

Det låter onekligen som om jag har gott om tid.

(Du har gott om tid, säger jag till mig själv. Herregud, du har inte mer än ett fyrtiotal sidor kvar att skriva. Men… protesterar jag. Sedan ska jag ju skriva om den. Klart du inte ska, säger jag. Den håller. Den är oerhört genomarbetad redan. Bara de första två kapitlen har du jobbat med sedan två år tillbaka. Den här historien, du har levt med den i fyra år. Väntat ut den. Det håller. Den håller. Du håller. Jamen, redigeringen, suckar jag… Det är så snart. Och jag vet inte om jag orkar.)

Buhu, liksom. Stackars mig. Inget nytt under solen. Allt är som det brukar vara.

Nåja.

Vad handlar boken om? (Min favoritfråga, alla kategorier, förutom, naturligtvis: Hur går det med skrivandet?)

***

Jag ger dig en chans att uppfylla det som är varje advokats högsta dröm, säger Sophia Webers gamla professor. Att få en oskyldig man fri.

Läkaren Stig Ahlin är dömd till livstids fängelse för det bestialiska mordet på en femtonårig flicka. Trots att det har gått snart fjorton år är han fortfarande känd som en av Sveriges mest hänsynslösa brottslingar.

Advokat Sophia Webers gamla professor övertalar henne att åta sig fallet, ytterst motvilligt accepterar hon. Att söka resning är dömt att misslyckas. Ändå, när Sophia tittar närmare på utredningen inser hon att den har avgörande brister, kanske har Stig Ahlin faktiskt dömts för ett brott han inte begått.

Men frågor om skuld och ansvar är aldrig lätta. Att Sophia gör sitt yttersta för att få Stig Ahlin frikänd väcker mångas avsky. Dessutom, ju mer hon får veta, desto svårare blir hennes arbete. Vad är hennes klient för man egentligen? Vad har han gjort? Och kommer hon någonsin att få veta sanningen?

Bortom varje rimligt tvivel är den andra spänningsromanen om advokaten Sophia Weber. Vi följer hennes liv i Stockholm med klienter som ingen annan vill ha, trassliga relationer, ensamma segelturer i Stockholms skärgård och hennes innerliga kärlek till en åldrande morfar.

 

 

44 reaktioner till “A Long and Winding Road”

  1. Jag tror Mälar 22:an får bli en cliff-hanger till nästa del. Hon får köra Shipman 28 i en del till. Hon har helt enkelt inte tid för trä.

  1. Jag tror Mälar 22:an får bli en cliff-hanger till nästa del. Hon får köra Shipman 28 i en del till. Hon har helt enkelt inte tid för trä.

 1. Hej Malin!

  Har helt missat att du börjat blogga igen (har levt lite i en egobubbla). Så roligt! Din bok ser verkligen fin och spännande ut. Jag längtar efter att få läsa den.

  Kram Frida

 2. Hej Malin!

  Har helt missat att du börjat blogga igen (har levt lite i en egobubbla). Så roligt! Din bok ser verkligen fin och spännande ut. Jag längtar efter att få läsa den.

  Kram Frida

 3. jag längtar till den 12 oktober. Måste se till att jag får ett ex samma dag! Härligt Malin!

 4. jag längtar till den 12 oktober. Måste se till att jag får ett ex samma dag! Härligt Malin!

  1. Essie! Haha, exakt, precis, så. Jag går ut starkt med en naken brud i alla fall… vi får se om det funkar.

  1. Essie! Haha, exakt, precis, så. Jag går ut starkt med en naken brud i alla fall… vi får se om det funkar.

 5. Kan du inte redan nu lotta ut boken? Låt alla oss som läser din blogg skriva en fejkrecension eller så, och så vinner den bästa…

 6. Kan du inte redan nu lotta ut boken? Låt alla oss som läser din blogg skriva en fejkrecension eller så, och så vinner den bästa…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.