Vem ska trösta knyttet? eller Good Cop / Bad Cop

Kamratposten har som bekant gjort en undersökning som har kommit fram till att svenska barn helst låter sig tröstas av
1. Mamma.
2. Kompis.
3. Någon annan.
4. Ingen.
5. Pappa.
I just precis den ordningsföljden. 
http://www.alltombarn.se/skolbarn/ar-det-okej-att-hamna-pa-femte-plats-pappor-1.16644

Mycket intressant resultat. Men jag är inte helt säker på att det överensstämmer med hur det ser ut hemma hos mig.
Mina barn brukar regelmässigt vilja bli tröstade av den förälder som inte är den som just då varit tvungen att säga ifrån. The Good Cop. Eller: fegisen, om man så vill. Det vill säga: när min man säger åt min äldsta dotter att inte slå sin tvååriga syster, att duka av, göra läxan eller att hon inte får sitta framför datorn för att vi står i hallen och väntar och precis just nu ska åka till farmor som fyller år – då vill hon att jag (mamma) ska trösta henne, då är jag (mamma) hennes enda möjlighet till upprättelse i en annars obegripligt orättvis värld. Är det däremot jag som just har varit tvungen att skrika HÅLL KÄFTEN NU FÅR DET VARA NOG JAG KLARAR INTE AV EN ENDA SEKUND TILL, då är det bara pappa som duger.
När jag tänker efter så är det väldigt ofta "pappa" som är den mest populära tröstaren hemma hos oss.
Väldigt ofta.
Men inte alltid.
Igår kväll när min yngsta dotter (2 år) bröt ihop och började gråta för att hennes pappa hade borstat tänderna på henne, frågade jag om hon ville att mamma skulle trösta henne.
– "Nej. Inte mamma", svarade hon. Hon skakade våldsamt på huvudet. "Bara Nannen."
Nannen är min dotters nalle. Han är blå och har snabel. Han är inte med på Kamratpostens lista.

Dessa personer vill jag minst av allt bli tröstad av om JAG blir ledsen:
1. Fredrik Reinfeldt
2. Britney Spears mamma
3. Min nuvarande chef
4. Min fd chef
5. Nannen

DSCF1593_2.jpg
Tröstar bäst?

Läs gärna: 
http://www.expressen.se/kronikorer/bjornwiman/1.1333379/bjorn-wiman-lagg-ner-webben-pa-kamratposten

ps. Jag tycker att ni ska lyssna på den här pojken. Han är inte bara begåvad utan dessutom nästan lika snygg som Zlatan. 
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=418986621

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.