Hur gick helgen då?

Vi var 10 stycken vuxna (två fransmän, fyra italienare, två belgare och två svenskar), 11 barn i åldrarna ett och ett halvt till åtta år gamla och två stycken hanhundar. Vi hyrde ett hus i Europas regnigaste skogsområde, Ardennerna, mitt emellan Bryssel och Luxemburg. Eftersom vi började planera denna geniala idé ganska nyligen så var utbudet minst sagt begränsat. Huset vi fick nöja oss med hade både namn (Chalais Finlandais) och nummer (29). Det låg mitt i ett stugområde omgivet av konstgjorda sjöar och låtsas-Indian- reservat. När vi kom fram på fredagkvällen fanns det bromsspår i toaletterna och ett snustorrt svalbo i vardagsrummet. Jag har i två nätter sovit på en madrass som jag inte fick plats på (och jag är ändå bara 170 cm) och lyssnat på ett värmeaggregat som en gång i kvarten slogs på och lät som någon av de där hårdrockskonserterna jag gick på när jag var fjorton för att jag blivit kär i fel kille. I pauserna när värmeaggregatet var avslaget lyssnade jag istället på barn som vaknade, karlar som gick på toaletter och hundar som åkte klo-skridsko på det skitiga plankgolvet i allrummet.

Behöver jag fortsätta?

Väl hemma igen kan jag ändå konstatera att om man överlever en sådan helg utan att säga upp bekantskapen med varandra så måste det vara äkta och sann vänskap.

Det positiva med helgen var:

1. Jag ville inte ta ut skilsmässa en enda gång.
2. Jag ville inte adoptera bort mina barn en enda gång.
3. Jag fick bara en enda utskällning (och det var inte ens av min man).
4. Under söndagslunchen hade vi ett fantastiskt samtal då alla pratade i munnen på varandra, högljutt och upprört, om hur svårt det är att göra en riktigt god carbonara, samtidigt som vi åt en riktigt god carbonara.
5. Mina barn har fått använda sina galonkläder.

PS. Igår råkade jag se reprisen av Idol. Nu undrar jag: varför fick inte den där söta maltesen med vita myggjagare som sjöng Gimme Gimme Gimme sjunga originaltexten (Gimme A MAN AFTER MIDNIGHT) utan var tvungen att sjunga "Gimme YOUR LOVE after midnight"? Det känns konstigt tycker jag. Är Idolmakarna på TV4 homofober?

indian-camp.jpg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.