Vem vann?

Ja. Vi börjar väl med tävlingen.

En mycket enkel fråga. Med ett ännu enklare svar.

En typ av fråga som brukar kallas ledande. Med ett ännu enklare svar, ett sådant som brukar kallas givet.

Vem vann?

Ingen.

Ingen kunde lista ut att det givna svaret på frågan vem är snyggast, naturligtvis måste vara: min man. De få som vågade svara svamlade en del om inre skönhet och att kvinnorna "alltid" är snyggast, och förutom att det bara gör det hela ännu mer förolämpande så är det också fel.

Min man är vackrare än jag – inifrån och ut. En Bättre Människa i Snyggare Förpackning, helt enkelt. Och tur är väl det. För med det ökar chanserna markant för att jag ska kunna bli en riktigt bra författare.

Elak, ful och övergiven kommer jag att sitta på min vindskammare och producera storverk medan min man blir bjuden på alla ålderdomshemmets bridgekvällar, trots att han inte kan spela. Med svetten lackande i en rynkig panna kommer min penna att dekapitera förment svekfulla vänner, medan min man sitter framför brasan med barnbarnen i knät och åldras med värdighet.

Så kommer det att bli.

Den signerade boken får Pirat behålla.

PS. Förresten springer min man nästan aldrig sex timmar i veckan (denna vecka endast 4,5) och jag läser sällan fem romaner i veckan (denna vecka endast fyra: Berlinerpopplarna, två Holt och Strandsommar). Som ni hör ljuger jag alltså. Det gör inte min man.

tito.jpeg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.