Martha Stewart?

http://www.marthastewart.com/

Vi sidan om min hypokondri (alternativt självupptagenhet och rädsla för att dö) är jag besatt av julen. Jag älskar allt med jul: maten, stressen, julklapparna, grälen. Jag vet inte vad det beror på, möjligen är det en reaktion på att jag något år när jag var larvig tonåring "bojkottade julen" för att jag tyckte att den var ett utslag av kapitalismens sista steg mot imperialismen och världens undergång, något sånt. Min bojkott innebar att jag utan att blinka tog emot alla presenter jag fick och utan att tveka hetsåt mammas goda mat, men jag gjorde det med sur min och utan att ge några julklappar tillbaka och säkert utan att hjälpa till med disken. För detta har jag fortfarande dåligt samvete. (Förlåt mamma.)

Numera pyntar jag mer än någon annan människa jag känner (förutom min mammas man men han räknas inte för han julpyntar praktiskt taget i
bilen) och lagom till första advent ser mitt hus ut som en blandning mellan Fanny och Alexander, Petter och Lotta och Musse Piggs julpyntade vardagsrum innan Pluto börjar jaga Piff och Puff. Det finns en beskrivning i Dubbla slag av hur huvudpersonen Hanna julpyntar för att slippa söka jobb. Jag har ett jobb, men utan att gå in på några detaljer så kan jag väl erkänna att jag och Hanna skulle ha mycket att prata om i tider som dessa.

Vissa skulle säga att jag julpyntar bort min ångest (tex min rädsla för att dö). Jag vet inte jag. Fint blir det i alla fall.

I år ska vi ha tre julgranar. Den i köket är redan färdigklädd.

DSCF1661.jpg

DSC03104.jpg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.