… och the blogg-award går till…

...och the blogg-award går till...Jag fick en blogg-award av rara Katerina Janouch i förra veckan. Och nu har jag fått lära mig att då hör det till god blogg-ton att jag besvarar den utmärkelsen genom att utnämna mina egna blogg-awards och på det sättet sprida min blogg-säd omkring mig. Mycket fiffigt! Några av mina favoriter har ni ju redan här vid sidan om (i blogg-rollen). Flera bloggar har jag dessutom ägnat hela inlägg åt utan att de för den sakens skull har givit mig något tillbaka. Så nu ska jag försöka att variera mig lite:

1. Karolina Lassbo: Sveriges svar på Legally Blonde är tillbaka. Hon har inte hunnit hålla på så länge den här omgången, men det här är en blogg jag tänker försöka följa. Jurister med självdistans och humor är ett rart släkte. 

2. Beautifulones: Annika kommer att gå långt på sina vackra ben. Det gör man om man är så begåvad som hon. Läs hennes krönikor också.

3. Björn Wiman är mannen som myntade uttrycket "Var ska lattegenerationen sätta ner foten om inte i sockerskålen?". Sedan dess läser jag alltid hans krönikor. Men eftersom (?) han är kulturchef och alltså bestämmer själv när han behöver jobba är det glest mellan dessa guldkorn så jag försöker stilla min längtan genom att följa hans blogg. Och även om han nyligen hade ett långt inlägg om jurister i Svenska akademien utan att föreslå att JAG (Me, Myself och de andra i samma klubb) bör överta Sten Rudholms stol, så är jag förtjust i honom. Han lär kunna åtta av Taubes längsta sjömansvisor utantill. Sådant, kära vänner, tänder jag på.

4. Läser & funderar: Redaktör Anna rekommenderade den här bloggen och jag gick igång redan på blogg-rollen. Det – skulle jag vilja påstå – är ett mycket bra betyg för en bokblogg. I sin blogg-roll kallar läserofunderar Ett öga rött för smörja. Ett öga rött är nästan ett mästerverk. Det är riktigt, riktigt sällan jag blir så tagen av någon roman som jag blev av Ett öga rött. Men jag gillar läserofunderar ändå. 

5.Sex and the mammaliv: Jag läser den här bloggen ofta. En ensamstående mamma som jobbar i media-branschen, raggar killar och pussar på den femåriga dottern varannan vecka. Mycket vemod, lite skratt och ibland till och med spännande. VEM ÄR HON??
 
6. Dominika Peczynski är vacker, smart, rolig och ett riktigt högerspöke. Jag tror jag älskar henne. 

7. Camilla Läckberg: När hon bloggade "på riktigt" var det svårt att hitta något lika beroendeframkallande. Men nu? Alltså. Bloggar människan, eller bloggar hon inte? Kan hon inte bara bestämma sig och ge oss dagliga uppdateringar på hur hennes graviditet fortskrider? Jag vill höra allt om hur hon kräks, sväller till oigenkännlighet och läxar upp sin polis.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.