Hur gick det med helgens att-göra-lista?

1. Köpa genomtänkta, inte alltför dyra presenter till helgens barnkalas och middagar
Nänä. Man är väl inte dum. Jag rotade lite i min kökslåda och hittade några trista grejor som någon har försökt ge mig och mina barn. Det kallas för Återvinning.

2. Gå på två middagar
Ja. Det var trevligt. Även om jag aldrig kommer att kunna begripa varför man måste vänta till klockan 10 innan man börjar äta middag. Fruktansvärt gott var det också. Oj, oj, oj. Jag har ett par, tre kompisar som kan laga mat. Och de kan verkligen laga mat.

3. Skjutsa till och från två barnkalas
Mellandottern bröt ihop när vi kom till det första kalaset. "Jag har ont i magen mamma" sa hon. "Jag vill att du ska stanna om jag vill sitta i ditt knä." Då bestämde jag mig. Det är inte meningen att en sexåring ska behöva få magsår av sitt sociala schema. Vi vände i dörren och åkte hem igen. Döttrarna kommer antagligen att tycka att jag är världens sämsta mamma, men nu har jag också tackat nej till alla barnkalas som de är bjudna till innan jul, vartenda ett. Och därmed basta. Blondinbellas föräldrar får tycka vad de vill om den saken.

4. Skriva en krönika till Språktidningen
Jajamensan. Klar strax innan midnatt igår.

5. Skriva en novell till Pirats adventskalender
se punkt 4.

6. Skriva extramaterial till pocketen som kommer i mars nästa år
Ja, jag tror att vi kan använda punkt 4 till detta. Det kallas för Återvinning.

7. Skriva något längre inlägg till nästa bloggvecka (och gärna ett par, tre stycken kortare, så att det redan är gjort)
Nej. Det vore ju verkligen synd att tappa nerven, det omedelbara i min jättespontana blogg. Så det får bli som det … hrm…. blir.

8. Köpa och klä stora granen så att allt är förberett till nästa helg då Christophes kollegor ska komma hem till oss
Den är köpt men inte klädd. Luktar gott gör den också.

9. Gå på stora tjejernas andra Julkonsert (med luciatåg)
Jajamensan. Jag fulgrät redan under andra versen i den allra första sången. Och tänkte på min mamma. Som är likadan, hon gråter jämt och mest av alla. Hon borde ha varit med. Då hade ungarna kunnat skämmas för henne istället.

10. Baka pepparkakshus
Vad fan tror ni? Att jag är någon jävla Martha Stewart?

11. Klä upp tre galna barn i julklänningar och ta fotografier på dem till julkort
Ja, faktiskt. Världens finaste ungar i skotskrutiga klänningar i siden. Oj, oj, oj.

12. Trycka upp och skicka julkort
Nänä. Något ska jag väl göra nästa helg.

13. Träna naturligtvis, det är viktigt att träna
WHHHHHHAAAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAA!!!!!!!!

14. Storhandla
Det gäller att stödja lokalhandeln. Jag köpte mjölk hos indiern på vår gata. Det kändes småskaligt och bra. Och det räckte alldeles utmärkt.

15. Prata ordentligt med min man som har varit bortrest i veckan med jobbet, det är viktigt att Tala Med Varandra. Vi borde också ta oss tid att Kramas, det är viktigt att Kramas, och allt runtomkring.
Ja, faktiskt. När vi kom hem från julkonserten med två extra barn (kompisar till tjejerna) och granntjejen också tittade förbi så stängde vi in oss i köket och hade helgens lugnaste stund. Jag älskar när huset är fullt av barn. Bara jag slipper se dem.

16. Leka med barnen, gå på långa promenader i skogen, dricka varm choklad och baka bullar ….
Nja. När jag bojkottat barnkalasgrejen åkte jag hem och sparkade ut ungarna i trädgården tillsammans med deras High school musical-kort och en massa målargrejor. Sedan gjorde jag en dubbel espresso och läste min bok. Jag skulle göra vad som helst för mina barn. Vad som helst. Men inte leka. Där går gränsen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.