All I Want For X-mas…

När jag var 25 år flyttade jag utomlands. Med en alldeles färsk jur.kand åkte jag till Luxemburg för att praktisera på EG-domstolen.
Tanken var att jag skulle stanna sex månader. Men precis som i sagan hade ödet något annat i beredskap för mig. I mitt fall var det Christophe. Han satt och snurrade sitt lockiga hår och hela min framtid kring ett fundersamt pekfinger i kontoret alldeles bredvid det arkiv där jag satt och jobbade. Och sedan dess har jag med undantag för ett par års hemförlovning bott utanför Sverige. Långt från mamma och pappa, min syster och min barndoms gator som är de enda jag kan sortera i min lokalsinnebefriade skalle. Lika envist hemlängtande som Karl- Oscars Kristina och lika envist firande samtliga svenska högtider på det mest hysteriska av alla möjliga sätt. Julen allra mest.

I år ska vi fira jul ensamma jag och min Christophe, tillsammans med våra tre döttrar.
Den äldsta som är lika omtänksam och sover lika oroligt som sin pappa, den mellersta som har fått hans gröna ögon och temperament och den yngsta som har hans mörka lockar och sneda leende. Vi ska fira jul ihop. Alla fem.
Jag kommer att längta ihjäl mig efter mamma, syster och pappa.
Men lycklig, det kommer jag vara ändå.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.