Malindagen

Idag är det Nobeldagen och som av en kalkylerad slump firar vi alla som heter Malin, särskilt mig. Min gammelfarmor Brita brukade säga att hon räknade med att jag skulle bli den första i familjen att få Nobelpriset. För att inte pressa mig i onödan sa hon däremot inget om vilket av prisen hon tyckte var finast. Men ekonomi var bara trams och hade inget att göra med Nobel, så mycket förstod jag tidigt.

Nu när jag snart nått den viktiga medelåldern kan jag konstatera att det borde bli antingen fredspriset (merit: 18:e bråkigaste kvinnan i
Sverige) eller litteraturpriset (Dubbla slag). Jag tror att det är dött lopp. Kanske får jag bägge två. Den som lever får se.

Och så är det min Brorsdotters födelsedag. Det är naturligtvis viktigast! Grattis Astrid!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.