Mer jul…

Jag kan inte få nog av den här låten. Den har en låttext som är nära nog så genial som en låttext kan bli. Dessutom sjunger de på den mest ogenerade stockholmska och ackompagneras av det perfekta åttiotalssoundet med både synt och trummaskin. Det sätter igång så mycket nostalgihormoner att jag i varje por kan känna hur jag står i lucianattlinne utanför ungdomsgården Norpan och kräks medan Challe håller undan mitt hår (vid tidpunkten egentligen naturligt blont, men färgat i Wellas blå tulpan).

"Jag vill ha mer jul. Ge mig mer jul. Jag vill ha mer jul. Ge mig mer jul. Tusen stjärnor som tindrar, glitter så långt jag ser. Av juleljus som glimmar, vill jag ha mer. /…/ Så ge mig trettio grader kallt, tomtar överallt och en skog av gröna granar. Jag vill ha snötyngda hus, tusentals ljus, kulörta kulor i drivor, bjällerklang som ackompangemang, på alla julens skivor. /…/ Ge mig en svårknäckt nöt, sötare gröt, djupare dopp i grytan, glittrigare glim och grötigare rim och mer Arne Weise i rutan. Jag vill ha rymligare säck, segare knäck, fetare fläsk från grisen, krimsigare krams, längre långdans och raskare räv på isen."

Nu går jag på jullov.

God jul allesammans. Vi hörs om några dagar…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.