Ostron – Wikipedia

http://sv.wikipedia.org/wiki/Ostron

Här kan man läsa att fransmännen anser att de svenska ostronen är bäst. Det är bland det roligaste jag har läst. Hjälp vad jag fnissade. Jag känner en hel del fransmän. Alla älskar ostron. Men ingen av alla dessa saltsörplande fransmän har någonsin, inte ens i förbifarten, pratat om svenska ostron med mig. Antagligen vet de inte att det finns svenska ostron. Än mindre att de kan vara gudomligt goda. I min svärfamilj anser man att ostron kommer från Bretagne. Möjligen från Normandie. I Sverige odlas lax, eller var det kanske i Norge?

Personligen tycker jag att om man inte gillar ostron ska man – gärna nyförälskad – åka till Normandie och sätta sig på bryggan med sin käresta och ett dussin nyöppnade ostron och en citron placerade på en tidning i knät. Jag gjorde just det, tjugofem år gammal. Jag älskar ostron. Även de svenska.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.