Rea – en dyrköpt affär

I morgon börjar rean här i Bryssel. Jag hatar rea. Verkligen. I brist på annat att klaga på kan jag verkligen gå igång på hela konceptet. Ja, jag har väl egentligen inget principiellt, politiskt emot att affärerna sänker sina priser, men jag avskyr vad rean gör med mig. Varje år som jag rensar som en besatt i mina garderober, hyllor och
skåp och undrar varifrån alla dessa onödiga grejor kommer, så vet jag – innerst inne – att de antagligen kommer från en rea av något slag. Någon svettig rea som jag har genomlidit med för hög puls och begynnande magsår. Bara för att köpa saker jag knappt orkat prova och definitivt inte gillar i vanligt dagsljus. Jag är nämligen en sån där hopplös människa som kliver in i en affär, ser mig omkring och tänker "jaha, pärlor och plymer, paljetter och fjädrar, det är kanske DET som är min stil, det är kanske precis DET som jag behöver!". Och sedan armbågar jag mig till kassan med armarna fulla av kläder som skulle passa alldeles utmärkt till Josephine Baker eller någon charleston-dansös utan tuttar. Det brukar inte alls kännas speciellt lyckat några dagar senare när jag öppnar garderoben för att göra mig klar för en dag i sällskap med slipsar och byråkratiska skiljetecken.

Jag anar att om jag bara låste in mig och min man under rea-perioderna skulle vi spara massor med pengar och inte alls drunkna i halvtrasiga, fula saker i udda färger. Och i år hade jag verkligen tänkt skita i alltsammans. Införa köpstopp under hela januari eller något annat trendigt. Men så gick äldsta dotterns jacka sönder dagen innan julafton och mellersta behöver märkligt nog ett par ytterskor för trots att jag har två kartonger skor i källaren så finns det inte ett enda par i precis den storlek hon är ouppfostrad nog att envisas med att kräva.

I morgon alltså. Då ska jag ut i rea-infernot. Möjligen är detta mitt sista inlägg. Det är långt ifrån säkert att jag överlever. Önska mig lycka till!

Au revoir…

soldes-metz.jpg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.