Köttfärslimpa Provencal

Tag köttfärs. Tänk: fett =saftigt (typ 25%lamm, 25% fläsk, 50% nöt) och blanda i ngt ägg eller två, en skvätt grädde (tillräckligt mkt för att få färsen smetig), massor med riven parmesan och små hela körsbärstomater, lite mald peppar kanske, ingen salt. Vill du ha gul lök+ vitlök i blandningen så stek löken mjuk i smör först. Lägg i form, in i ugn (175 grader) och häll lite god buljong (gärna kalvbuljong) ovanpå alltsammans. Efter tjugo minuter öser du med mer buljong. Låt stå i ugnen 20 minuter till.

Servera med sallad, dressing på Dijonsenap, honung, olivolja, salt och peppar, balsamvinäger.

Rött vin till alla över tjugo som kan hantera alkohol.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.