En blottad litterär bringa har återvänt

carl-johan_press_large[1].jpg

Carl-Johan Vallgren är som bekant tillbaka i Sverige. Och genast känns Ranelid alldeles häpnadsväckande lågmäld och blygsam.

Det finns en liten ruta vid sidan om Åsa Lindeborgs recension av den bok som Vallgren själv kallar "en skälmroman, men också en samtidsfresk, en encyklopedi över bögarnas 1900-talshistoria, konsthistorisk slapstick, filosofisk fars, en sedelärande berättelse om frosseri och girighet – kort sagt, en universalroman". I den lilla rutan lämnas exempel på typiska substantiv som man kan hitta i boken: oevrekatalog, pimpsten, pigment, fläderolja, essensfernissa, mastixfernissa. Och sedan några typiska verb: onanera, masturbera.

Jag formligen älskar sånt här! Men så tycker jag ju också att det är roligt med underhållning för underhållningens skull. Bara det görs på ett underhållande sätt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.