Hur lång är inkubationstiden för kräksjuka egentligen?

Jag hade massvis med mysiga planer för helgen. Det var tänkt att vi skulle ta långa promenader, laga härliga middagar, åka ut och cykla, kratta i trädgården, städa lekstugan, ja, sätta fart på våren helt enkelt!

Vid middagsbordet igår berättade sexåringen att hennes bänkgranne hade kräkts på henne i skolan. Men det hade gått så bra så, sa hon glatt. Han hade hjälpt henne att torka och sen hade hon satt på sig klänningen bakochfram så att hon inte skulle behöva titta på fläckarna.

"Tvättade du händerna efteråt?" var det enda jag kunde få ur mig.

"Nä, mamma" svarade hon medan hon lät tvååringen slicka av lite sås från hennes tumme. "Men man kan faktiskt inte tänka på allt!"

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.