Ninaninaninanna, ninaninaninaaa

… Bokmagasinet har gjort en intervju med mig om "min bokhylla". Det är nog den roligaste intervju jag har gjort. Någonsin. Visserligen har jag sällan svårt att låta munnen gå, men i det här fallet hade jag kunnat prata i flera dagar utan att tröttna. Jag bad Peter, som gjorde intervjun, att slipa bort det värsta så att inte socialen skulle komma och ta hand om mina barn. Han svarade att han tyvärr inte kunde garantera något, men att belgiska sociala myndigheter nog sällan läser Bokmagasinet.

Men en sak klippte han bort. Min dröm. Min dröm om att vi en dag får råd att renovera vinden och bygga om den till mitt alldeles egna bibliotek slash arbetsrum, med dubbla hyllor upp till taknocken och en liten stege på hjul som jag kan klättra upp på för att nå precis, exakt den rätta översättningen av Catcher in the Rye (som jag desperat och resultatlöst letade efter för någon vecka sedan). Där – i mitt eget bibliotek slash arbetsrum – ska min dator stå och jag ska sätta kedja och kombinationslås på dörren. Mina lappar och anteckningar i böckerna ska få sitta kvar utan att någon pillar på dem, ingen ska kunna ta sig in där, i alla fall inte utan att jag har koll på det.

Min dröm.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.