Att vända en opinion eller medias naturlagar

Ni har väl följt medias rapportering om den fantastiska piloten som körde in i en skock gäss och med utslagna motorer nödlandade sitt plan mitt på Hudson river och sedan gick genom det snabbt sjunkande planet för att se om det fanns några överlevande.

Vilken hjälte!

Hmm…

Vad då hjälte? undrar jag. Är inte det hans jobb, helt enkelt? Att landa plan. Är det något särskilt hjältemodigt med det?

Är det inte snarare ganska oroväckande att han anses vara så heroisk och unik? När jag sätter mig i ett plan så förutsätter jag liksom att pilotens uppgift är att ta mig levande igenom hela flygresan. Om det ska börja anses som hjältemodigt så kanske det ska ses som helt normalt att den VANLIGA piloten dricker upp taxfreeförråden av jägermeister strax innan start och sätter på autopiloten och hånglar med närmsta steward när motorerna börjar hacka.

Och jag har minsann hört att den där Hudson-piloten har ägnat sitt liv åt att öva på krissituationer. Han hade gjort den ena specialutbildningen efter den andra. Hade massvis med krisdiplom och specialmärken, typ allt från baddaren till guldfisken i nödlandning.
Det enda han saknade var lite praktisk träning.

Låter inte det lite misstänksamt? Va? Som om han liksom VILLE att det här skulle hända?

Och det där med att han bara RÅKADE behöva landa JUST PRECIS EXAKT samtidigt som alla färjor var nytankade och låg tillräckligt nära för att hinna fram i tid.

Hmmm…

I New York. Som så desperat behöver positiv press efter 11 september.

Nja, jag vet inte jag…

Luktar det inte lite… lite… upplagt?

Och gäss? Va? Vaddå gäss? Jag har varit i New York massvis med gånger och inte har jag sett några gäss flyga i jätteskockar över landningsbanorna.

Ni vet väl att det bara är piloten själv som har sagt att det var gäss? Ingen har hittat några fjädrar i motorerna eller ett endaste gåslik i den svarta lådan minsann.

Hmmm, säger jag. Hmmm….

Vem ringer Janne Josefsson?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.