Kakor och romantik

Jag har varit tvungen att släppa afrikanen (Le Clézio) några dagar och vårda min influensa med lite (vad ska vi kalla det?) lättsammare läsning.

Först klämde jag en av Lehanes kioskdeckare (Ingenting är heligt) och sedan rotade jag runt en stund bland mina olästa pocketböcker och hittade Sommaren vid havet av La Vyrle Spencer. Och ja, Sommaren vid havet var kanske inte det mest vidareutvecklande jag har läst i mitt liv, men det förde det bokstavligen goda med sig att min familj nu kan avnjuta mina legendariska double-chocolate-chip-cookies, för jesus vad de åt kakor vid det där havet. Smörkakor, jordnötskakor, sirapskakor, bondkakor – hembakta, i burkar med skruvlock, på hyllor i köket. Jag kunde knappt läsa klart boken innan jag rusade ner i köket och slet mjölet och bikarbonaten ur skafferiet. Det kändes som när man läste femböckerna och blev sugen på pickels, saltad tunga och skinka på burk och därför var tvungen att äta leverpastejsmörgås med saltgurka. Om ni förstår vad jag menar.

Och nu är jag redo för den blonde fransmannen och hans savann igen.

À bientôt!

kakor.jpg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.