Lustiga hattar

Jag följer debatten om burka i svenska skolan och tycker väl ungefär som Jan Guillou som i sin senaste AB-krönika påpekar att heltäckande plagg som burka och niqab inte hör hemma i den svenska skolan. Och inte keps inomhus heller, tillägger han som den fransman han är. I Frankrike har nämligen jakten på religiösa huvudbonader tagit sådana franska proportioner att man knappt kan kliva in på posten med toppluva.

Här kommer ett exempel ur denna verklighet:

När vi skulle fixa pass till vår tvååring blev fotografiet som vi hade tagit på henne underkänt. Det stred mot Lagen Som Förbjuder Religiösa Huvudbonader. Varför? Uppe i pannan hade hon en liten-liten gummisnodd i håret för att få undan den lockiga luggen från den sammetslena pannan. Oacceptabelt naturligtvis!

Vilket får mig att undra om Tyskland har någon liknande lag och hur påvens passfoto ser ut i sådana fall. Eller vänta, han har naturligtvis ett Vatikanstatspass. Och i Vatikanstaten är naturligtvis religiösa huvudbonader tillåtna. Där kan man ha både mitra och burka när som helst.

Eller?

paven.jpg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.