Måndagstro

Är det någon gång jag skulle vilja vara djupt troende så är det på måndagar. Då inbillar mig extra mycket att det skulle hjälpa att vända sig mot Mekka eller Jönköping för lite hjälp från ovan, för att inhämta lite gudomlig inspiration, förtröstan och vetskap om att det jag gör Betyder Något.

I dag har jag lock för båda öronen och igentäppt näsa: grönt snor blockerar helt enkelt alla ventiler mot en högre sfär. Och på jobbet väntar det som borde ha gjorts förra veckan och så naturligtvis det som måste göras efteråt.

Hjälp mig!

Någon?

Jag har ingen vidare erfarenhet av religiöst utforskande. Jag är inte döpt och min oskuld gjorde jag mig av med utan hjälp av något konfaläger. Det närmaste jag har kommit teologiska djupstudier är att jag har läst Narniaböckerna ett femtiotal gånger. Minst. Men de böckerna har jag å andra sidan studerat som om jag vore Kristi bruds egen barnflicka.

I Den sista striden när Aslan står vid pärleporten och bestämmer vem som ska få komma in i Narnias parallellvärld då görs ingen skillnad på vilken tro man har bekänt sig till utan på det sätt man har gjort det. Det Goda kan i Aslans värld bekläda sig olikfärgade dräkter. Jag gillar den idéen. Jag tycker mycket om slutet i Narnia. CS Lewis fick däremot mycket kritik för det eftersom det inte riktigt överensstämmer med betydelsen av den kristna trosbekännelsen.

Nu ska jag gå till jobbet. Jag ska göra Bra Ifrån Mig. Sedan ska jag springa hem till min familj, hjälpa till med läxor, laga mat, skjutsa till gymnastik och Tala Vänligt till mina kära.

Jag hoppas att Aslan ser till mig som liten är. För det förtjänar jag. Verkligen.

1151296942Aslan.jpg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.