Sjuk igen

Jag är sjuk igen. Och sitter på jobbet naturligtvis.

Varför är det ingen som blir upprörd av att man går till jobbet med feber trots att hela mediasverige nästan ramlar ihop av upprörda känslor om de hör talas om att en unge har fått gå förkyld till dagis?

Jag bara undrar?

Inte för att det finns så många att smitta här inne på mitt lilla gråa kontor. Men ändå. Min dator? Nej, jag kan inte smitta min dator och tvinga mig inte att hitta på något krystat skämt om virus och datorer. Jag har redan ont i huvudet.

Och oroa er inte. Mina barn behöver inte gå till dagis sjuka, så ni behöver inte hetsa upp er för det heller. Praktiskt taget hela familjeinkomsten går åt till att se till att de ska slippa det. När jag var liten däremot, då stoppade mamma ensamstående sjuksköterska i mig en alvedon och sparkade iväg mig till skolan om det bara var lite feber jag gick och drogs med (eller någon rostig nål tvärs genom fingret). Iväg till skolan med ungen bara, på sjuttiotalet fick inte ungarna gnälla med eller utan nål i fingret. Och det var nog tur det, för hade såna som min mamma börjat vabba i tid och otid hade svensk sjukvård brakat ihop mycket tidigare än den faktiskt gjorde.

Dessutom vill jag tillägga att det är i synnerhet två saker som den nuvarande regeringen bör hålla sig ifrån. Det ena är affärer, för det är rent makalöst vilka skandalöst dåliga affärer de gör när de säljer ut väl fungerande företag till underpris för att åstadkomma någon form av poäng och kortsiktig vinst. Det andra är kultur. Man får tycka vad man vill om svårgenomträngliga poeter och obegripliga konstverk, men inte fan ska man kräva att de ska gå med vinst. Och ska man ge kulturstöd (vilket jag tycker att man ska) är staten den sista som ska bestämma vilka som ska få stödet. Dessutom är väl risken stor att om något statligt kulturprojekt faktiskt skulle råka gå med vinst så skulle borgarna se till att förstöra den goda affären också.

Hörs det att jag är på dåligt humör?

Jag är på dåligt humör.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.