Svensk? Var god dröj!

Folk bara tycker och tycker. En massa saker. Om så mycket ointressanta grejor. Det gör mig med jämna mellanrum dödstrött. Det är så mycket fladdrigt tyckande i vår värld att man inte kan värja sig. Kan inte bara alla tycka som jag, brukar jag undra, det vore så mycket enklare? Håll käften, brukar jag vilja liksom ryta åtminstone i symbolisk mening innan jag lika symboliskt drar mig tillbaka till ett ställe där det inte finns så många sätt att ta reda på vad folk tycker.

Men som så ofta när jag tror att jag nått botten, då ser jag plötsligt en hjälpande hand i mörkret. För precis när jag tror att jag hamnat sida vid sida med den gräns då jag helt enkelt inte orkar ta in fler åsikter, då plötsligt händer det: någon tycker något bra. Någon säger något så satans genomtänkt och klokt, om något riktigt och viktigt, att jag – just precis – inte skulle kunna ha sagt det bättre själv.

I dag har det hänt.

Maciej Zaremba.

Läs det här:

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.