Rannsaka er

På tv4 lär de i morse ha pratat om vilka böcker folk låtsas att de har läst. På något sätt har de lyckats göra en undersökning om vilka böcker det är och 1984 och Krig och fred toppar. Jag har läst båda. På riktigt.

Och nu ska jag säga något riktigt pretto.
Håll i er.
Jag läser så satans mycket att jag inte har några problem med att erkänna att jag inte har läst en viss bok. Jag vinner liksom ändå, om ni förstår vad jag menar.

Men, även solen har fläckar. Visst har det hänt att jag har påstått att jag har läst något som jag inte har läst. Anledningen? Uteslutande för att jag (1) får den rekommenderad och inte har någon lust att läsa den och då är det enda som fungerar att påstå att man redan har läst den (End Of Discussion), eller för att jag (2) tror att jag har läst den.

Vad värre är: jag låtsas betydligt oftare att jag INTE har läst något som jag faktiskt har läst. Varför? För att slippa säga vad jag tyckte om den naturligtvis.

Vad låtsas ni att ni har läst?`

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.