Om bakelser och lusthus

Kungen har gjort ett av sina sällsynta, men alltid lika träffsäkra, politiska uttalanden. Denna gång ger han ekonomiska råd – för världens folk i svåra tider!

– Spendera er ur krisen, låter kungen hälsa medan den italienska vårsolen värmer hans faderliga hjässa.

Och jag får använda all min samlade impulskontroll för att komma ihåg det jag skrev så sent som i går om olyckan med en alltför blodtörstig allmänhet. Jag får verkligen anstränga mig för att inte skriva ett inlägg om Marie Antoinette och bakelser och en arrogans som verkar vara nedärvd, förfinad genom generationer av monarki. Det gör nästan ont att inte släppa efter för ett inre tryck som vill vräka ut allt jag har att säga om den monarki som oavsett hur harmlös den verkar faktiskt är ett bevis på historiskt förtryck och pågående orättvisa.

OFF WITH HIS HEAD!

Så.

Då var det gjort.

Vad var det jag skulle säga?

Jo.

Om det är så att ni har vägarna förbi den nu pågående trädgårdsmässan Nordiska Trädgårdar i Älvsjö så tycker jag att ni ska gå förbi Skavankers monter A03:196. Där kan man bland annat beställa ett lusthus om det är så att man tycker att den egna slottsträdgården känns alltför ödslig och tom.

Mari – min allra bästa vän och en fantastisk entreprenör – som står bakom Skavanker och lusthuset, har bett mig att skicka dit pappa. ”Han är mitt enda hopp”, har hon förklarat. ”För att kunna köpa mitt lusthus måste man nämligen vara omåttligt rik och ha väldigt god smak. Två saker som förvånansvärt sällan är förenade. Dessutom måste man bo på en herrgård, och den måste vara ritad av Fredrik Blom. Det är däremot något vanligare. Tur för mig att jag inte är typen som gör en marknadsundersökning innan jag startar företag.”

Personligen tycker jag att kungen borde lätta på plånboken och beställa dubbla dussin lusthus av Mari och placera ut dem över landet. Bernadottes svar på Friggeboden, liksom.

Vi andra kan köpa – eller åtminstone beundra – hennes fantastiska trädgårdsmöbler.

BevNapkin-Petits-Fours-comp.jpg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.