Världens bästa bok?

Time Magazine listade för några år sedan All-Time-100-novels (från 1923 och framåt). Jag blir påmind om den när jag läser I love Pocket. 

Själv älskar jag listor. Men jag har extremt svårt att skriva några själv. Å ena sidan, å andra sidan dras liksom till ett alldeles absurt bristningsläge och jag kan aldrig bestämma mig. Nick Hornbys High Fidelity slog an en mycket känslig sträng hos mig, om vi säger så.

När jag orkar ska jag försöka skriva min egen 100-i-topp-lista. Jag började på ett antal olika sådana när det var milleniumskifte, kanske kan jag återvinna någon av dem.

Jag har i alla fall läst strax under hälften på Times lista (49 stycken om jag räknar, och minns, rätt). Men spontant tror jag att högst 10 (kanske 11) av de på den här listan skulle platsa på min egen topp-100.

Men å andra sidan kanske fem av dem skulle komma på min topp-tio… Och en av dem kanske tom tar min första plats.

Ni hör hur jobbigt det här blir.

Jag känner att jag kanske måste fundera på det här i helgen när jag ligger i min trädgård och solar.

Det blir en stressig helg.

ps. Skulle det finnas någon som kan gissa min favorit bland Times 100, så vinner den personen så klart Dubbla slag i pocket! Ledtråd: Jag tror INTE att jag har skrivit om den på bloggen.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.