Korsfästelse, påskharar och vackert väder

Påsken är ju som bekant den där tiden på året då vi bör tänka på vår egen dödlighet, vår syndfulla natur och oundvikliga död, för att sedan fira att vi alltid kan få förlåtelse och slutligen hylla den gudomliga uppståndelsen, livet och kärleken.

Det är en fest som heter duga.

Och naturligtvis alldeles logiskt att vi i dess ära pyntar huset med obegripligt fula konstgjorda kycklingar, släpar in pollen i köket och klär ut oss till förtryckta kvinnor från medeltiden. Alltmedan vi nästan äter ihjäl oss på lax, lamm, sill och smågodis, för att återuppstå på den tredje dagen då vi inleder ett nytt liv vigt åt GI och en tvådelad baddräkt i glansig lycra.

Nu tar jag påsklov. Vi hörs på tisdag nästa vecka.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.