Sjukdomsinsikt och bakpulver

I kommentarerna till förra inlägget verkar den enda kvinna jag har stoppat tungan i munnen på vilja göra gällande att jag försöker dölja min cupcake-erfarenhet.

Det skulle jag aldrig göra.

Här kommer några smakprov på vad jag har tillverkat till mina födelsedagsbarn genom åren.

1. När min äldsta fyllde fyra år hade hon ännu aldrig hade fått äta godis. Hon fick bestämma själv vad hon ville ha på sin tårta. Vad? Godis, naturligtvis. Det var första gången jag gjorde cupcakes. Med godis på.

2. Den här ormen tillverkades 2006 till tjugosex stycken maskeradutklädda sexåringar. Jag var praktiskt taget nyförlöst och det var 45 grader i vår trädgård. En av mina snyggare tårtor. Själv var jag icke lika läcker.

3. 2008 var den här Pavlovan ut först. Pavlova är den godaste tårta jag vet. Men tyvärr får passionsfrukten på den här skapelsen bara mig att tänka på hur magsjuk min minsting var på sin födelsedag. Hon kräktes pre-tårta och post-tårta. Dessutom hade jag bränt undersidan av den sega marängen så att alla fick liksom äta tårtan uppifrån-och-nästan-ned. Det förtog lite grann av Martha-Stewart-stämningen måste jag tyvärr erkänna.

4. Och slutligen exempel på riktigt goda cupcakes. Det som gör en cupcake god är det som smetas ovanpå. Lite som playboy-brudar och långfärdsskidor. Den här godingen har frosting gjord på lika delar smält vit choklad och philadelphiaost. Färska bär på toppen. I en period gjorde jag såna så fort jag fick minsta, lilla anledning. Äldsta tjejens kalas: absolut!. Fredag: varför inte? Christophe springer lopp: måste firas. Christophe springer inte lopp: måste verkligen firas.

Men vad tyckte minsta tjejen om sin bricka med cupcakes från förra inlägget? De med outhärdligt söt citron-florsocker-frosting och fabrikstillverkade sockerdekorationer? Jodå. Vi tog dem till dagis och ungen var nöjd som en bonusmätt fackpamp när hon visade upp dem för fröknarna. Och de franska fröknarna ojade sig och barnen pillade
omsorgsfullt sönder dem, sög en stund på frostingen och godisbitarna innan de spottade ut alltsammans och spred smulorna över golvet. Det bästa betyg en husmor kan få.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.