Klä ut sig?

Jag gillar att umgås med mina vänner. Verkligen. Jag gillar också att bli bortbjuden. Men. Det är två typer av inbjudningar som jag formligen avskyr.

Det absolut värsta är knytkalas. Men det kan vi prata om en annan gång.

Det näst värsta är maskerader.

Barn klär ut sig. Så fort de får tillfälle. Och allra helst i mina högklackade skor. Urgulligt verkligen. Men jag är vuxen. Varför ska jag behöva klä ut mig? Jag kan sätta på mig mina egna högklackade skor när jag vill.

När jag gick på universitetet då envisades nationerna med att regelbundet ställa till med maskerad. Jag brukade gå på allesammans, eftersom jag – som sagt – gillar att umgås med mina vänner. Så jag satte på mig smokingklänning, mina finaste skor och sa till alla att jag var utklädd till Rosa Luxemburg. Det var vattentätt för ingen vågade erkänna att de inte hade en aning om hur hon såg ut den där (var hon möjligen en kossa?) från det lilla hertigdömet mitt i Europa. Under alla år var det en enda människa som faktiskt visste vem Rosa Luxemburg var och han tyckte att det var så på pricken att han gav mig sitt kommunistiska manifest på tyska som han hade i innerfickan på sin kavaj, så att jag kunde använda det som rekvisita.

En annan gång (när jag var mycket yngre) gick jag med Challe på maskerad på en svartklubb på söder, vilket i sig är ganska komiskt eftersom svartrockare genomlever sitt liv utklädda och man undrar då vad i all fridens dar man ska klä ut sig till – Svensson? Vi blev i alla fall stoppade i dörren för att vi inte verkade utklädda (trots de oerhört svarta kläderna). Men fick tillslut komma in för att Challe förklarade att hon var utklädd till mig och jag var utklädd till Challe.

Nu är det dags igen. Christophe och jag är bjudna på maskerad. I Paris, hos roliga kompisar och jag skulle gärna vilja åka. Och för en gång skull är det faktiskt en maskerad som lockar. Det är nämligen tema romanfigurer. Romanfigurer. Det är ju verkligen toppen. Jag vet precis hur jag ska lösa det. Jag kan komma utklädd till Hanna i Dubbla slag. Va? Vem skulle kunna påstå att jag inte vet precis hur hon ser ut?

Om ni undrar tänkte jag ha löshår och köpa helt nya högklackade skor.
För att bli lite mera trovärdig.

tavla 2.jpg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.