Det släpps en ny bok…

pasta.jpg

I dag släpps en ny bok. Den är skriven av en läkare och det hör ju alla att då måste den handla om något viktigt. Jag har inte läst den ännu, men enligt uppgift handlar den om en ny … hrm … livsstil.
Ett sätt att leva som höjer livskvaliteten och som i ett trollslag råder bot på både döds- och prestationsångest och krånglande tarmar.
Det handlar alltså boken om: en livsstil. Det är absolut inte en simpel bantningsmetod, inget som på något vis skulle kunna rasera min nya högkulturella status som Sveriges bästa författarbloggare.

Nåja.

Den här metoden har ett namn som låter som bokstavskombinationen för ett hyperaktivt barn och den går ut på att man ska äta lite kolhydrater och mycket fett. Oss mellan tror jag att det antagligen är en livsfarlig kombination.

För ett par veckor sedan blev jag tillfrågad att följa metoden och blogga om mina erfarenheter. Och så lättsmickrad och ofattbart korkad är jag att jag tackade ja, trots att jag inte får betalt och trots att det nog nu när jag tänker efter inte är så smickrande att få höra att man borde banta.

NÅVÄL!

Om ni vill kan ni få följa mig på denna tragiska resa.

Min vanliga blogg kommer dock fortsätta att vara Sveriges bästa författarblogg. Jag lovar att inte tala om min bantning, jag menar, livsstil på denna sida. Möjligen kommer jag tidvis att låta lite förvirrad, men det beror då antagligen på att min kropp förflyttats till något märkligt parallellt universum där hjärnceller sätts på svältkost och nya dokusåpaartister föds. Hav då tålamod och se det som ett skede i min konstnärliga process. Finn tröst i att strax efter midsommar tänkte jag byta tillbaka till min gamla vanliga livsstil som jag trivs alldeles förträffligt med, baka cupcakes, dricka rosévin och tömma barnens tallrikar trots att jag redan är mätt.

Med detta tänkte jag nu lämna bantningssnacket.

Men för er som ändå funderar på att följa mitt viktminskningsäventyr kan jag berätta att jag tänkte mjukstarta och börja med att köra en vecka enligt bara halva den där bokstavskombinationen. Jag ska nämligen till Italien i en vecka och gudarna ska veta att så jävla korkad och lättmanipulerad är jag inte att jag tänker dra ner på kolhydraterna medan jag är i Italien. Mycket fett lovar jag däremot att äta. Absolut. För det lär ju vara nyttigt och stabilisera insulinet i blodet. Det har den där doktorn sagt. Och Doktorn har ju som bekant Alltid Rätt.

www.antautmaningen.se

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.