Att vara eller icke vara

HamletOlivier.jpg

För ett antal år sedan lär en svensk kvällstidning ha ringt upp den dåvarande riksmarskalken (hovets jurist) Lagergren för att undersöka hovets inställning till att greve Sigvard Bernadotte titulerade sig prins. Den kunglige rådgivaren ska då sanningsenligt ha svarat att greven kunde kalla sig för såväl prins som sotarmurre utan att det förenades med några rättsliga konsekvenser. "Men", lär han ha avslutat avmätt, "den gode greven bör nog tänka sig för innan han kallar sig för advokat".

Det är brottsligt att kalla sig för advokat så det gör jag naturligtvis inte eftersom jag gick ur samfundet den 16 november 2007 för att samma dag träda i livstidstjänst som europeisk tjänsteman.

"Känner du dig som en författare" frågade någon mig häromdagen.
Jisses.
Vad svarar man på sånt?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.