Säkerhetspolisen

Nej, det är klart att jag inte kommer att skicka Säpo på er om ni är lite oartiga i kommentatorsfältet. Varför skulle jag slösa offentliga medel på något så meningslöst?
 
När jag pluggade juridik arbetade jag extra på ett antal restauranger i Stockholm och Uppsala. Då fick jag lära mig hur man löser problem. En av mina chefer var en man från en kristen minoritet i ett arabiskt land, en och femtio hög och med ett nästan lika långt radband ständigt hängande kring den ena handen. Jag gillade verkligen honom. Han kallade mig för "Advåkatten", hade plastsäckar fulla med kontanter i fiskkylen och var inte så lite förälskad i min vackra, mörka mamma som då och då åt lunch vid ett av mina bord för att kunna beordra mig att servera henne lagad mat, springa ut i köket när hon blev lite mera törstig och duka ut allt på bordet när hon var klar.
 
När mamma lagt besticken åt sidan kom chefen ut i restaurangen med kaffe på en liten bricka. Han ville hjälpa mamma att köra med mig.
 
"Rappa på Malin, din mamma har inte hela dagen!"
 
Och då fnissade mamma lyckligt och min chef växte minst fyra centimeter i midjan. 
 
En eftermiddag fick jag besök av min dåvarande pojkvän. Vi hade bråkat, han var fortfarande arg. Det var något jag hade gjort och han stod en stund och skrek på mig bakom kallskänksdisken innan han stormade ut ur lokalen. 
 
Min chef hade hört grälet och hoppat ner från barstolen där han brukade sitta och dingla med benen medan han drack den ena koppen tjärliknande kaffe efter den andra. Han var också arg. Men inte på mig utan på min pojkvän.
 
"Do ved. Ingen får vara dom mot Advåkatten. Ingen. Do ska inte låta han vara det. Om do vill, jag pratar med honom. Jag pratar, han lissnar. Jag pratar looooooongt och fin. Han lissnar micket noga när jag pratar. Do ska se. Han blir veldigt veldigt snell. Och ingen ser något märke efteråt."
 
Så löser man problem. Man talar lugnt och fint. Och efterlämnar inga synliga märken. 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.