Skapande

Många frågar mig om nästa bok. Om den kommer, när den i sådana fall kommer och vad den ska handla om. Vissa tycker också att jag borde skriva mer om skrivandet, eftersom detta "ska" vara en författarblogg och då ska "man" skriva om sådant. 
 
Det är ett problem. Jag förstår att om "man" vill upprätthålla bilden av sig själv som någon som skriver en författarblogg så borde man skriva om författande. Men jag fixar inte det. Jag kan skriva. Om nästan allt faktiskt. Men att skriva om att skriva, eller än värre: skriva om att fundera på att skriva, det är lika upphetsande och kreativt stimulerande som trosor med smultronsmak.
 
Om det är någon tröst kan jag inte prata om att skriva heller.
 
Däremot tycker jag att det är lite festligt att mina nojor och krumbukter inför "tvåan" är så konstnärliga. Dem kan jag kanske skriva om? Vad jag gör? Jag städar, jag tvingar hela familjen att flytta till italienska höglandet, jag ligger vaken på nätterna och gör anteckningar i små block som jag inte begriper ett smack av morgonen därpå, jag drabbas av "skrivkramp" (eller i alla fall låtsas jag att jag gör det), jag skäller ut min man för att han Inte Förstår Mig, jag skriker åt mina barn för att Jag Inte Kan Höra Mig Själv Tänka, jag låter håret växa på både ben och huvud och häromdagen funderade jag på att börja gråta lite för att jag inte är så begåvad som jag själv tycker att jag är (tyvärr fick jag aldrig tid att sätta den planen i verket, det var någon skolavslutning i vägen). 
 
Sådant gör jag. Tidigare när jag gjorde sånt, då var det bara vanligt vardagstrams, men nu är jag Författare och då kan jag skylla allt på min konstnärsnatur. 
 
Hur det går med skrivandet? Jo tack, bra. Min nästa bok ska bli ett prisbelönat mästerverk. Eller en bestseller. Möjligen både och. 
 
(Och ja, det finns faktiskt trosor med smultronsmak. Jag fick ett par sådana av en pojkvän en gång. De var inte sexiga, inte bekväma och dessutom smakade de ganska äckligt, särskilt i grenen.) 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.