Man lär sig något nytt varje dag

Knappt hade jag hunnit posta förra inlägget förrän min mamma meddelade att hon var tvungen att ta sig ut i skärgården för att hämta mina barns flytvästar (som låg på den båt vi skulle ha seglat med innan hösten kom till sommarsverige).
 
Men skam den mor som låter sig nedslås av att hon måste ta hand om sina egna barn i semestertider. Jag tog mig därför upp ur sängen och transporterade hela myggsvärmen småflickor till Naturhistoriska riksmuséet. Och där flanerade vi i några timmar, bland tvåhövdade kalvar och uppstoppade isbjörnar. Men bäst av allt var utställningen om Den mänskliga resan. Krita och jura och små minihästar och skelett i alla storlekar. Och i den allra sista montern, bakom välputsat glas, stod den lilla urfamiljen i höftskynke och med smutsiga tänder. Mamma, pappa och barn.
 
Inte visste jag att vi allesammans härstammar från en medelklassfamilj från Bretagne?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.