Förresten

Jag följer faktiskt inte speciellt många bloggar. Däremot älskar jag att läsa tidningar och krönikor på nätet. 
 
Men det finns inte så många bra krönikörer. Det är nämligen en konst. Som mycket få skribenter behärskar. 
 
En riktigt bra krönika måste följa vissa speciella regler, passa in i en alldeles särskild ram. De allra bästa tar gärna en liten till synes oväsentlig detalj ur tillvaron och gör den detaljen till något som inspirerar till funderingar. En krönikör löser inte problem utan väcker något. En tanke. En känsla som dröjer sig kvar. Blir man förvånad är det nästan allra bäst. Skulle jag undervisa i hur man skriver en krönika skulle denna passa utmärkt i min syllabus
 
typewriter.jpg
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.