Gästfrihet

 
Jag talar ut om mitt sätt att semestra i Bokmagasinet och jag kan så här halvvägs in i semesterdelen av min ledighet säga att det mesta jag säger i den intervjun faktiskt stämmer (men Allsång på Skansen har jag sluppit att se en endaste liten minut av). 
 
Jag inledde semestern med en vecka hos mamma, sedan drygt två veckor hos pappa och nu har jag och resten av familjen precis flyttat in hos min syster och svåger. 
 
Snyltsemester på det mest utstuderade vis och egentligen är det väl underligt att vi får komma tillbaka år efter år för inte vet jag om det är så roligt att husera den här familjen med en kvinna som bara städar och en man som bara springer och en unge i trotsåldern och en i förpuberteten och en mellansyster som tycker att Allt Är Orättvist!  
 
Amarcord gick på Svt häromkvällen och de som känner mig vet att det är min favoritfilm alla kategorier. Jag såg den därför naturligtvis ännu en gång. Det var nu flera år sedan (tjugo kanske) som jag såg den på slow forward för att inte missa någon endaste statist under de fullkomligt underbara torgscenerna, men jag tycker fortfarande att den är lika bra. Dessutom är den utmärkt att se när man umgås mycket med familjen. Pappan som skriker under middagen att "Här jobbar jag och sliter hela dagen bara för att komma hem till en fru som bara surar och gnäller" och mamman som då snörper ihop sitt redan ihopsnörpta ansikte och sätter sig med korslagda armar med ryggen mot matbordet och säger att "då ska du verkligen inte behöva titta på mig!". Och då reser sig farfar upp och går ut i rummet bredvid för att fisa medan pappan nu försöker ta livet av sig genom att bända upp sina egna käkar. Under tiden äter resten av familjen av den goda maten och tvätten kokar på spisen. 
 
 
Jag älskar att vara med min familj. Både den mindre varianten (Christophe och tjejerna) och den lite större varianten med mamma, pappa, syster och deras respektive konstellationer. 
 
I dag är min fina syster och svåger med de äldsta brudarna på Kolmården. Jag ligger i lugn och ro i min säng och surfar på deras internät och äter rester av den goda mat de lagade till oss i går. Snart ska jag sova lite middag, läsa lite Stephen King och kanske dricka lite te. 
 
Semestern börjar arta sig. 
 
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.