Stressrelaterade finnar

Vi är tillbaka hos min mamma. Och vips har jag nästan semester eftersom plötsligt är det någon annan mamma än jag som städar, lagar mat och tar hand om mina barn. Så i går morse kröp jag ner i badkaret för att planera nästa veckas aktiviteter och smetade på mig något som enligt förpackningen var en antistress-ansiktsmask.
 
Jag borde anat oråd.
 
"Antistress" och "ansiktsmask" är nämligen varandras antonymer. Ingen som är stressad på riktigt har tillräckligt med ro i kroppen för att "applicera" en cementliknande smet ("på den rengjorda ansiktshyn med cirkelformade rörelser, undvik noggrant området kring ögonen") och sedan vänta i "tio till femton minuter" på att det ska bli dags att "varsamt skölja ansikte och hals med ljummet vatten" och "badda ansiktet torrt".
 
Jisses min skapare så fånigt. Jag har inte haft tid att utsätta min kropp för cirkelformade rörelser sedan någon gång under det förra seklet.
 
Och mycket riktigt. I dag har jag en gigantisk innebrännare strax vänster om näsryggen. Säkert stressrelaterad.
 
antistress.jpg

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.