Det har hänt så mycket

Medan jag flyttade till Landet har hon som aldrig borde ha åtalats dömts för oredligt förfarande till dagsböter för att ha förslösat 35 kronor av landstingets alldeles egna pengar. Tingsrätten konstaterar att Odell "åsamkade Norra Stockholms psykiatri omotiverad vårdkostnad."
 
Fy vilka förhärdade brottslingar det finns här i världen. 
 
Åklagaren måste verkligen känna sig nöjd som sett till att Odell blev dragen inför rätta.
 
Tänk bara.
 
35 skattekronor kostade det som alldeles på egen hand har blåst liv i både konstfack och en helt bortglömd diskussion om vad konsten faktiskt är. Visserligen är det mindre än pensionärsinträdet på Vasamuséet, men Principen, mina vänner. Princiiiipen.
 
Vad rättegången kostade oss skattebetalare framgår inte av domen. 
 
Men vilken samhällsinsats av denne rättrådige åklagare! 
 
Dessutom undrar jag vad konsekvenserna av denna dom blir för vår borgerliga regering som sysselsätter sig med att sälja ut svenska statliga tillgångar och därmed "åsamka svenska folket omotiverade miljardförluster".  
 
Men nu ska jag inte vara sån. 
 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.