Kvack kvack

Nä, jag har inte sett henne. Hemmafrun på allas läppar (utom Paul Ankas förstås, om han nu inte tar sina orala förpliktelser lika allvarligt som sin fru). Men, jag kan försäkra er att det finns oerhört många kvinnliga förebilder på italiensk tv av samma typ. Den enda skillnaden är kanske att kvinnorna på italiensk tv inte pratar så mycket. De håller sig tysta och står mest i bakgrunden och skrevar och svankar. Vilket gör att man ändå förstår precis vad de menar att kvinnor ska syssla med.

Jag blir upprörd över något helt annat denna strålande kyliga (25 grader) höstdag. Jag läser nämligen en artikel om Mona Sahlin. Hon har åkt på fest med privat flygplan. Men det gör mig inte speciellt upprörd. Däremot läser jag att hon (innan hon åkte) har sagt att kyrkovalet är precis lika viktigt som alla andra val.

Kan inte någon förklara för den här kvinnan som vill bli statsminister att det är fel.

Det är faktiskt så enkelt som att kyrkovalet inte är speciellt viktigt och alla andra val (till riksdag, EU-parlament, landsting, kommun, skolstyrelse, elevråd och bostadsrättsförening) är mycket viktiga.

Ligg gärna på soffan på söndag (eller när det nu ska äga rum det här kyrkovalet). Ingen, inte ens Gud om han mot förmodan skulle existera, kommer att märka någon skillnad.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.