Trots, Toscana och treåringar i alla åldrar

Söndagsmiddagen i går var inte en av de bättre.

Treåringen som aldrig varit direkt stor i maten vägrade att ens sätta sig ner vid matbordet och medan hon låg i hallen och gallskrek så att jag trodde att hon skulle spy, berättade sexåringen för mig vilken obeskrivligt äcklig mat jag hade lagat (krämigt potatismos, möra fläskschnitslar och tomatsallad med färsk vitlök). "Maaaaammaaa! Det är det äckligaste jag har sett i hela mitt liiiiiiv!" Så när även hon skickats ut i hallen storgråtandes fick vi tid att gräla lite med äldsta dottern som tyckte att vi varit FRUKTANSVÄRT elaka som krävt att hon gjorde läxorna INNAN hon gick till swimmingpoolen.

Nåja.

Jag bröt ihop, maken exploderade och vi kastade alla vidriga ungar i säng efter en bad-dusch-borsta-tänderna-session som kändes som om den hämtats från en illa redigerad skräckfilm. "Jag vill ha musse-pigg-handduken, inte det nattlinnet, jag HAAATAR dig, du är DEN ÄCKLIGASTE JAG VET, jag VILL INTE BORSTA TÄNDERNA! Du fattar INGENTING!"

Alla barnen somnade gråtandes.

Sedan såg jag och maken en fruktansvärt långtråkig film som jag tror handlade om att en kvinna inte kan bli riktigt lycklig utan att först bli nära-på-våldtagen av en vidrig man som inte bryr sig om henne alls. Till råga på eländet var den inte det minsta porrig, bara (vad brukar det kallas?) intellektuell.

Jag vaknade genomsvettig i vargtimmen och gick och la mig i treåringens säng. Drog henne intill mig, så tätt som det bara går att komma, och somnade om någon timme senare med gråten i halsen. När hon vaknade i morse tittade hon på mig där jag låg på sidan med armen rakt upp och kolsyra i bägge benen:

"Drömde du cauchemar, mamma?"

"Ja, älskling. Mamma drömde mardröm. Fick jag sova hos dig då?"

"Mmm… mamma sover hos Bea. Fast det luktar inte så gott mamma. Vad är det som luktar inte så gott?"

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.