Utmaning

Lägenhetsjakten fortsätter. Det är en utmaning. En utmaning har jag också fått av Frida som har författardrömmar. Jag tror på Frida. Hon kommer att bli utgiven en dag. Förutom att hon verkar begåvad gör hon nämligen det allra viktigaste: skriver och färdigställer sina projekt. Heja Frida. Lova att bjuda mig på ditt första release-party!

Här kommer svaren på "hennes" frågor:

1. Har du ett skrivarschema? Typ varje dag en timme mellan 7 och 8 eller skriver du sporadiskt?
Dubbla slag skrevs mellan 8 och 13 varje vardag i ungefär sex månader med avbrott för skollov. Nu har jag tagit tjänstledigt för att skriva och när jag inte letar lägenhet skriver jag medan barnen är i skolan. Det betyder att jag – flera dagar i streck – har haft nästan sju timmar om dagen för skrivande. När barnen har lagt sig läser jag igenom det jag har skrivit, gör ändringar, strykningar och minnesanteckningar.

2. Får du inspiratonsbrist?
Jag skriver väldigt sällan på inspiration. Jag gör mängder av inspirerade anteckningar när jag vaknar i vargtimmen och får idén till Den Stora Romanen eller kommer på en extra poetisk formulering, sånt trams, men själva skrivandet tycker jag till stor del verkar vara något annat. Bokens själ må möjligen födas ur inspiration, men den skulle aldrig bli skriven utan en stor portion vanligt hederligt slit. (Klokt sagt, va?)

3. Har du fler skrivprojekt på gång samtidigt? Typ en deckare, några noveller och kanske någon barnbok eller dylikt?
Nej, inte flera allvarliga projekt i alla fall. Men det beror väl på vad man menar med projekt och var någonstans man befinner sig i huvudprojektet (jag är jurist, kan inte svara på frågor utan att först definiera vad frågorna betyder). Just nu skriver jag i bloggen och arbetar på romanen. Redan det börjar kännas splittrat och bloggen blir tråkigare och tråkigare för var dag som går. Om någon månad hoppas jag att jag ska vara så långt inne i romanen att jag är tvungen att pausa bloggen. Men visst har jag fler idéer som ligger och gror samtidigt och hundratals sidor av oanvända anteckningar, embryon till ”annat”.

4. Hur många "verk" har du fått klart och skickat in till något förlag?
Tre barnböcker och en roman.

5. Hur många gånger har samma bok du skrivit blivit refuserad? Fick du i så fall konstruktiv kritik tillbaks?
Barnböckerna har refuserats av samtliga förlag (jag känner till) i Sverige som ger ut barnböcker. Refuseringarna har varit de mest opersonliga man kan tänka sig. Ett förlag skickade tom ett refuseringsbrev adresserat till någon annan angående en barnbok som jag visserligen inte hade skrivit men som jag läste med stor behållning. Innan jag skickade tillbaka den till förlaget.

Romanen däremot antogs av det första förlaget jag kontaktade.

6. Får du dåligt samvete om du inte skrivit på några dagar?
Jag får sällan dåligt samvete för sådant som jag INTE har gjort, bara saker som jag har gjort. Men jag skriver så gott som varje dag året runt och får bara dåligt samvete för det ibland.

7. Varför skriver du?
För att jag vill.

8. Har du någonting publicerat som man kan få läsa?
Visst! Dubbla slag och massvis med sidor juridisk text, både artiklar och böcker.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.