Vaddå pormaskar?

09 september 09:12
Såja.

Nu är jag färdigsprungen, svettig och tänjd i alla leder.

Vaddå pormaskar, kanske ni undrar med tanke på förra inläggets rubrik.

Jo. Så här tänkte jag.

Jag tittade på det där fotot från gårdagens inlägg, där jag och min make sportar varsitt glas rosévin och jag vet inte, men ser inte jag väldigt stor ut och Christophe väldigt, väldigt liten ut? Jag tycker vi ser ut som ett sånt där par – ni vet – där Qvinnan är så fasligt bred och redig och mannen så smal och ynklig. Vi ser ut som om utifall vi hade bestämt oss för att kramas så skulle Christophe försvinna som en genomskinlig pormask, klämd, djupt inne i min generösa barm.

Jag har en barm på den där bilden. Vilket jag väl kanske har även i verkligheten, men andra saker stämmer helt enkelt inte. Christophes gigantiska, bretagnska huvud (det som är skälet till att jag har spruckit som ett trasigt blixtlås vid varenda förlossning eftersom alla ungarna har fått ärva det) ser liksom blygt ut. Hela han ser liksom liten och blyg ut.

Det är han icke i verkligheten.

Därför vill jag dementera.

Christophe är inte en sån där karl som vill att jättefeta kvinnor skall sätta sig på honom. Jag väger dessutom minst femton kilo mindre än honom (åtminstone enligt min officiella vikt). Så tro inte på det där fotot. Det måste ha blivit något fel på perspektivet.

Såja.

Nu ska jag återgå till min bok. Kanske beskriva ett lätt sommarregn? Eller ett snöfall. Ja, ett snöfall får det bli. Tyskar gillar snöfall! Jag gillar tyskar.

"Det snöade. Snön föll i drivor, sneda sjok över den svarta himlen och rakt in i skenet från gatlyktorna. Sanna gick, böjd i sidled av vinden hon också. De få bilar som hon mötte körde långsamt och sladdade upp och ner i vägens allt djupare hjulspår. Vindrutetorkarna vevade hjälplöst över de igenmurade rutorna."

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.