I gott sällskap

Redaktionen på Veckans Affärer har valt ut fyra böcker enligt principen:

 
”Skippa managementböckerna och läs en roman istället – det ger lika mycket insikt och en betydligt större läsupplevelse. Här är några av redaktionens favoriter.”
 
De tre sista boktipsen är Ian McEwan På Chesil Beach, Wiliam Golding Flugornas herre och Robert Musil Mannen utan egenskaper. Och inte vet jag hur könskvoteringen på VA fungerar, men först ut i boktipsraden är min egen Dubbla slag.  
 
Nu undrar jag. Är Dubbla slag läsning för KD:s verklighetsfolk eller för det gåtfulla folk som läser VA? Nä, förresten. Det undrar jag inte alls.  Jag tycker bara att det är riktigt, riktigt roligt att bli hopföst (om än enbart i en tidningslayoutmässig mening) med en av mina absoluta favoritförfattare (McEwan) och det utav blaskan som gav min gamla arbetsgivare jämställdhetspris i samma stund som jag satt på min sparkade ändalykt med bröstmjölksfläckar på min förnedrande hemmadress och skrev, just precis, Dubbla slag. 
 
Så går det till när livet slår trevliga knutar på sig själv och jag befinner mig i det alltid lika orörliga epicentrumet av mitt eget universum. 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.