Apropå smärta

… så hade vi barnkalas i går. Det gick bra, ungarna såg ut som United Colors of Benetton när de satt på den äkta mattan i vardagsrummet under kristallkronan och åt tårta, och sådant värmer ju en salongskommunists hjärta. 

I dag vaknade jag och öppnade kylen. Som nu är proppfull av kilovis med rester från detta barnkalas. Jag brukar inte ha något emot rester. Men tanken på att äta härsken gräddtårta, torra bullar och hårda köttbullar, morgon-middag-kväll i ett par veckor känns mindre lockande.

Slänga skiten och istället festa på kalvfilé fylld med mozzarella och zucchiniblommor?

Får man göra det om man tycker att konsumtionssamhället vs sparsamheten är vår tids Harmagedon? Om jag lovar att vara en duktig flicka och äta upp de fyra kilo godis som blev över från fiskdammen? Alldeles själv!

BenettonKids.jpg
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.