Brudarna på Via Ghibellina

Veckan avslutas bättre än den började. I måndags hade jag hög feber och döderhultarns hosta. Nu är det söndag och jag har ingen feber, bara lock för bägge öronen och döderhultarns hosta. Mannen har åkt till flygplatsen för att hämta veckans gäst med entourage. Vi ska ha författarläger här, jag och en kollega från Pirat. Hon har förklarat för mig att det betyder att vi ska sitta på min terrass och dricka vitt vin i höstsolen medan min man tar hand om alla barn. Eller något sånt. 
 
När pappa och Jan gjorde Grabbarna på Fagerhult stod den under en period två stycken skrivmaskiner ute på torpet där det spelades in (ett torp som pappa köpte när jag var i sjuårsåldern och som förvandlades från tattartorp utan el till lyxlya med vinkällare med Jans och TV:s hjälp). 
 
Tanken var att de skulle kunna jobba därute i pauserna mellan mördandet av oskyldiga djur och tömmandet av franska årgångsviner. Det var Jans skrivmaskin, en sådan där handdriven sak som heter något som en deckarserie (Remington Steele?), och pappas skrivmaskin som var det senaste eldrivna lyxåket (poppis bland den engelska adeln) men som aldrig fungerade eftersom pappa inte visste hur man gjorde för att byta batterier/sätta in sladden i väggen. 
 
Nå i alla fall. 
 
Två skrivmaskiner fanns där ute på landet. Och när Per Lorentson, den tredje grabben på Fagerhult, såg dem, blev han jätteupprörd för att han inte också hade en skrivmaskin där. 
 
"Vad fan tror du?" frågade pappa eller Jan (omöjligt att minnas vem) "tror du att vi ska sitta här på rad och skriva som om vi är på sekreterarskola eller?"
 
Och sedan blev det bara två grabbar kvar på Fagerhult. 
 

Men det var inte det jag skulle säga. Skriva kan man inte göra ihop naturligtvis. I alla fall inte jag. Däremot kan man shoppa ihop, gå på stan, testa glassbarer och smutta på vitt vin i solen på min terrass. När man känner att man absolut måste ta en paus, då kan man dra sig tillbaka en stund. Och skriva lite.  

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.