VA?!

 Tja. Sprutan jag fick gav ett högst tillfälligt rus och absolut precis ingen effekt på självaste sjukdomen. Men jag tar mig vidare. I natt kissade en dotter på sig, en annan vaknade med feber och jag – optimist som alltid – tänkte genast "hurra, då slipper jag kvällens pyjamasparty". 

Jag läser aftonbladet. se och hittar en artikel om småbarnsfamiljers trista matliv. Då blir jag genast uppiggad eftersom ingenting gör en människa så lycklig som när hon får känna sig förmer än andra.

 
Fast i pasta-loopen? Undrar artikeln och ojar sig lite över spaghetti och köttfärssås, spaghetti och köttbullar, spaghetti och fiskpinnar, eller vad nu småbarnsfamiljer förväntas äta. 
 
Fast i pasta-träsker? Om vi är. 
 
Måndag: Penne al ragu, tomatsallad med vitlöksdressing och färsk persilja
Tisdag: Linguine al funghi con panna 
Onsdag: Fusille di pomodoro, salciccia
Torsdag: Spaghetti puttanesca
Fredag: Gnocchi al pesto, scampi e calamare fritti  
Lördag: fiori di zuccha, spinache con mozzarella, kalv, stekt i olja, puttrat i bujong och rivet citronskal.
Söndag: Söndagsstek (kastanjefylld) med potatis, vita bönor med närodlad olivolja och färsk basilika.  
 
Jag kan ärligt säga att hittills är det mest livskvalitethöjande med vårt Florens-år att jag står vid spisen och lagar mat till familjen sju dagar av sju. Och vilken mat sedan. Det närmaste jag kommer halvfabrikat är vitlökspasta på tub. Och det använder jag verkligen inte speciellt ofta. Vi bor två och en halv minut från en av Europas bästa marknader. Östermalms Saluhallar får kvalitetsmässigt plats på utsidan av det ena hörnet (i det hörn där man säljer t-shirts). Jag botaniserar i detta matmekka och går hem och överträffar mig själv. Nära nog varje kväll. Och jag var ändå rätt vass på att laga mat redan innan vi flyttade hit.  
 
Fast i pasta-loopen. 
Any day. 
 
Vad barnen har att säga om det? Häromdagen sa nioåringen att det hon saknar mest med Bryssel är hennes bästa kompis och ketchup. 

I kväll ska vi äta fisk av något slag. Påbud från Vatikanen. Och dricka vitt vin. Påbud från den franske doktorn. Han med sprutan ni vet.
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.