Meningslöst, dyrt och obeskrivligt dumt?

Av allt jag köpte på antishoppingdagen var jag mest nöjd med julgransmattan med små fickor för varje dag i december ända fram till jul (se bild förra inlägget).

Varför då?

Sedan jag skaffade barn har jag drömt om att kunna göra saker som mammor frigjorda tack vare den svenska mammaledigheten eller fängslade av den tyska arbetsmarknadspolitiken kan göra: ni vet, bebissim, lattejunta, paketadventskalender, såna saker. 

Jag har aldrig haft någon kompis att dricka latte med, inte ens när jag var arbetslös och ofrivilligt barnledig. Mina kompisar sysslar inte med sånt, i alla fall inte tillsammans med mig och mina bebisar. Jag har heller aldrig lyckats masa mig iväg till en simhall med en nyfödd bebis för att simma bebissim. Jag har varit på väg några gånger, men så kommer jag att tänka på det där med kloren och de där iskalla svimmingpoolarna och dessutom har det alltid känts något genant att behöva visa bikinilinjen åtminstone som den har sett ut på mig de senaste nio åren.

Men nu. Nu har jag i alla fall iscensatt den första etappen på den där paketadventskalendern. Nöjd kom jag hem med mitt fynd, den kostade inte mer än tjugofem euro och då har den också dubbla användningsområden eftersom den är matta samtidigt. Jag är ett shoppinggeni!

Två dagar senare och ett absurt antal "1 EURO" affärer senare kändes det inte lika genialiskt. Matematiken är följande. Jag har tre ungar. Alla måste få varsitt paket varje dag annars spelar det ingen roll hur många gånger jag skriker "tindra med ögonen annars slänger jag nintendo ds i avfallskvarnen". Jag tyckte inte om Roskilde när jag faktiskt betalade pengar för att åka dit, jag har ingen som helst lust att förvandla mitt hem till en liknande lerig skrikfest. Alltså. Tre paket om dagen. I tjugofyra dagar. 

Tre gånger tjugofyra och även om jag naturligtvis bara har tänkt köpa de mest onödiga slit-och-slängklappar som tänkas kan (tänk: klistermärken, såpbubblor, plastdjur och en och annan blinkande jultomte) så blir resultatet av detta äventyr följande:

1. Dyrt
2. Meningslöst
3. Dumt

Eller inte. 

Vi öppnade den första "luckan" i morse. De stora fick varsitt ark med klistermärken, den lilla en liten plastpåse med fyra plastdjur för en euro. 

"Mamma! Du är världens bästa mamma" skreks det i kör. Och svettiga barnahänder knöts om dessa ovärderliga adventsskatter och så hoppade de iväg till skolan. 

"Är det sant mamma, att vi ska få paket varje dag hela tiden ända fram till jul?"

"Ja, mitt barn. Det är sant."

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.