Att vara drottning i sitt eget liv

Giacomo Girolamo Casanova föddes i Venedig och har skrivit självbiografier om sin fantastiska och oemotståndliga person som får Ranelid att verka blygsam och Ron Woods sipp och svår.  

 
För någon vecka sedan låg jag uppe och sträckläste en bok som jag har fått av en bloggläsare: Casanovas kvinna av Åsa Hellberg (Kalla kulor förlag)
 
(Min länkfunktion funkar inte, men ni hittar info om Åsa och boken på http://hellbergcoaching.blogspot.com/)
Det är en tydligt berättad historia, tänkvärd och kärleksfullt om beroende och missbruk. Enligt baksidestexten handlar boken om Lottas förhållande med Jonas som är sexmissbrukare. Som många av oss vet är missbrukare beroendeframkallande och sexuell otrohet sällan så enkelt som det låter. Men boken tar frågan längre. Någonstans sägs i en bisats att Lotta aldrig har gillat sex och i en annan bisats sägs att Jonas hatar kvinnor. Båda har de saknat en förälder. 
 
Casanovas kvinna handlar om en person som skaffar sig förmågan att uppgradera sitt egenvärde. Som lär sig att hon är värd att tas på allvar, till och med av sig själv. Lotta lär sig att ta hand om sig själv, sätta sina gränser och kräva respekt. BOATS (based-on-a-true-story) när det är som bäst. 
 
Tack snälla, rara Åsa för att jag fick läsa. Kom ihåg att du är drottning i ditt eget liv, som Monika Fagerholm skulle ha uttryckt saken. Sköt om dig och din familj.
 
I morgon åker hela familjen Giolito till Venedig över helgen. Och på så sätt har jag knutit dispositionsknuten runt även detta inlägg. 
 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.