Skymd utsikt, del 1

Som utlandssvensk försöker man ju hålla sig uppdaterad. Ibland får man oja och fnissa, tänk ändå så de håller på där uppe i det kalla Norden. Ibland suckar man lite tyst för sig själv och ibland vet man inte riktigt hur man ska reagera.

Jag har läst på Schulmans snälla pappablogg att man inte får fika med barn i Stockholm. Är detta ett skämt? Antagligen inte. Jag läser vilka fik det är fråga om och ett par av dem har jag varit på, valt att inte komma tillbaka, på ett av dem har jag stått i dörren suckat lite och vänt igen. Och inte har det varit barnvagnarna det har varit fel på. 

Ett litet förslag till dessa tjusiga inrättningar som uppenbarligen har missuppfattat den grundläggande poängen med att bjuda ut förtäring till den så kallade allmänheten: kasta ut de kunder som stör, när de stör.  Det fungerar överallt. Bebisar och deras mammor/pappor är dessutom sällan beväpnade så de som faktiskt blir utkastade kommer nog inte tillbaka för att hämnas a la Zetraeus/Jara. Nog.  

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.