Hjärtdjur, glögg och finaste mamma

 I dag har jag skjutsat mamma till flygplatsen. Hon har läst Häxan Surtant, alias Herta Muller, medan hon var här, lämnade kvar Hjärtdjur till mig när hon åkte. Jag har lovat att läsa och berätta vad Hjärtdjur egentligen är för något ("ångest, mamma, det är alltid ångest").

Sedan åkte jag till IKEA för att köpa glögg. Julstämningen vägrar nämligen att infinna sig och eftersom jag tror att det beror på att jag är så osannolikt ostressad (inga julbord, inga jobbfester, inga julkort att skriva, inga släktingar att åka och hälsa på) har vi bestämt oss för att ha fest på söndag. Nu går jag och funderar på HUR JAG SKA HINNA? Och för att maximera julkänslan borde jag väl bestämma mig för att göra ett hederligt svenskt julbord med egna köttbullar, janssons, rödbetssallad, leverpastej kanske, lussebullar, pepparkakshus osv. 

Glöggen var naturligtvis slut på IKEA, så den får jag också göra själv och ska jag grava egen lax? lägga in lite sill? och skinkan, hur ska vi göra med skinkan?

Men nej. Hjärtdjuret, jag menar julstämningen, jag menar julångesten känns fortfarande långt borta. Jag har inte ens några julklappar att köpa. Och på julafton är vi bortbjudna. 

Jag såg att någon vann boken, var det du http://lillsnorpa.blogg.se?

Och så ser jag att det har brutit ut ett gräl mellan mina läsare under inlägget Nähä. Jag borde väl antagligen lägga mig i. Men i stället utövar jag behärskningens stolta krigskonst och, ja just det, behärskar mig. 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.